Kirik kodus? Tallinnas alustab uus kristlik kogudus.

Sel pühapäeval alustab tegevust Mosaiik kogudus, kes asendab traditsioonilise kirikuskäimise koduste koosviibimistega.

Mosaiik kogudus on kristlik kogukond, kes koguneb iganädalaselt liikmete kodudes üle Tallinna. Kord kuus toimuvad suuremad jumalateenistused rendipinnal Eesti Arhitektuurikeskuse ruumides. Uue koguduse asutajad on pärit erinevatest kristlikest kogudustest nagu Tallinna Oleviste, Tallinna Allika ja Rakvere Karmeli kogudus.

Mosaiik kogudus ei vastandu traditsioonilisele kirikule, kuigi vormiliselt on kogukondlik struktuur muidugi midagi uut. Asutajad loodavad, et kodudes kogunemine võimaldab kristlusega tutvust teha ka neil, kelle jaoks kirikuhoones käimine on harjumatu. “Usume, et väikestes kogukondades tekivad inimestel eluterved suhted ja läbi nende on loomulik ka kristluse sisu jagada,” sõnas Martti Paju, üks koguduse asutajatest.

Kaasasutaja Hele-Maria Taimla loodab, et kodused kooskäimised kummutavad kirikukaugete inimeste stereotüüpe kristlusest. „Paljud inimesed kardavad, et kirikus mõistetakse nad hukka või et jumalateenistus on üks lõppematu moraalilugemine. Kristluse tõeline tuum jääb eestlaste jaoks tihti stereotüüpide varju. Loodetavasti aitavad kodused kogunemised neid eelarvamusi kummutada ning toovad paremini esile ligimesearmastuse, mida kristlus ennekõike peaks väljendama,“ sõnas Taimla.

Kogukondlikke kogudusi on Eestis lähiaastatel loodud varemgi, näiteks 3D kogudus Tartus ja Tallinnas. Kodudes kogunesid ka esimesed kristlased, kellest on juttu Piiblis.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s