Ootustega on naljakas lugu. Neist ei ole pääsu, isegi kui proovime, olgu siis tegu lihtsalt filmielamuse või uue töökoha, uute inimestega. Võid ju mõelda, et ei ole eelseisva suhtes erilisi ootusi. Mõne aja pärast märkad, et tegelikult olid need olemas. Lihtsalt ei osanud sõnastada. Ikka tabab meid ühes kohas pettumus ja mõnes teises positiivne üllatus. Ka siis, kui oskame suurepäraselt oma ootuseid nimetada on asjalood üsna sarnased. Päris täpselt ei vasta ootustele ükski olukord, kui päriselt kohale jõuab. Või juhtub seda haruharva. Tegelikult on see hea. Kui tulevik oleks ennustatav, siis puuduks elus põnevus.

Jõululooga on asjad samuti. Jumala suhtes oli 2000 aastat tagasi omajagu ootusi ja päris kindlasti üllatas ta oma rahvast. Vabadusvõitlejast päästja asemel tuli Jumal inimeste keskele lapsena. Loomulikult oli palju ka neid, kes sellise lahenduse pärast pettusid. Jumal aga näitas oma suurust läbi selle, et sai väikeseks. Jumal võib endale igasuguseid üllatusi lubada.

Jõuluõhtu teenistusega võib minna umbes samamoodi. Ootad midagi erakordset, aga juhtub midagi tavalist. Või ootad, et saaksid oma pettumusele kinnitust, aga lähed koju niimoodi, et liblikad lendavad kõhus. Kusjuures mõlemad võivad olla head lahendused, sest Jumal oskab teha just seda, mida igaühe jaoks on vaja ja tuleb just õigel ajal. Tasub ainult kohale ilmuda!

–––––––––––––––––––––

Igatahes, jõulud on jagamiseks!
24. detsembril kell 14 tähistame Mosaiik kogudusega Arhitektuurikeskuses Jõululaupäeva. Piparkoogid ja glögi, jõulumõtted, jõuluvõtted, head soovid ja palju muud ootavad.

Mis aga kõige tähtsam: jõulud on jagamiseks. Nii võid ise kohale tulles osa saada jõulurahust ja headest mõtetest, aga pea meeles ka oma sõpru, perekonda ja sugulasi – jõulud on mõeldud igaühe jaoks.
Jagamine teeb head.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s