16. oktoobri õhtul oli Kultuurikatla Black Box saalis läbi aegade kõige suurem lava, kuid see pole üldse oluline! Kõige olulisem oli Püha Vaimu kohalolu, mida tundsid paljud. See on see miski, mida ei leia üheltki poplugudega supervingelt gospelkontserdilt või rokkkontserdilt, mis mööda Eestit tuuritab. Kui Jumal on kohal, siis pole mitte miski tavaline!

Kolmandat korda toimuv MOKO gospelõhtu oli taas veidi teistsugune oma eelkäijatest. Veebiülekanne algas ja lõppes muheda reportaažiga pastor Toomas Vardja juhtimisel.

Seekord juhtis koori Martin Kuusk, kes haris ka publikut gospelmuusika sisu kohta. Mõned kuud tagasi poleks ta veel osanud arvatagi, et võtab vastu sellise väljakutse juhtida koori vokaalselt uuele tasemele. Mosaiik kogudus on ülimalt tänulik talle ja tema perele selle ülimalt professionaalse panuse eest!

Sel aastal tuli juhtida ka rekordsuuruses koori, mis koosnes 35 lauljast. Koori saatis professionaalsetest muusikutest gospelbänd, kes oli niivõrd hingega kaasas igas laulus. Repertuaaris oli vaid üks ingliskeelne laul, ülejäänud lauludeks olid täiesti värsked, uudsed eestikeelsed gospellaulud.

Seekord nägime senisest enam tantsu, mis varieerus breigist, lockingu ja kaasaegse tantsuni. Oli põhjust rõõmustada, tähistada ka läbi tantsu kõiki neid imesid, mida Jumal on meie eludes teinud. Tervenemistunnistust jagas Joel Kotsjuba Toompea Nelipühi kogudusest justnimelt läbi liikumise.

Üks kõige härdameelsem hetk oli Kibuvitsa MOKO juht Annika Soone tunnistuse ajal. Ta jagas, kuidas tulla välja kõige sügavamast leinast, mida põhjustab lähedase kaotus. Kuidas kuulata Jumalat sellistel hetkedel?

Õhtu naelaks oli ka pastor Tõnis Roosimaa jutlus. Tõnis on jutlustaja, kes ei hoia end tagasi. Tema kaasahaarav sõnum puudutas väga erinevaid inimesi. Jumal küsib sageli meilt väga vaikselt: “Kas keegi kuuleb?” Tõnisel on palju kogemust Jumala hääle kuulmisega. Püha Vaim andis talle ka võimsa tunnetussõna saalis olevate inimeste kohta. Need nägemused said hiljem ka kinnitust saalis olevalt külaliselt. Jumal tõesti näeb ja kuuleb.

Täname positiivse tagasiside eest, mis on jõudnud meieni läbi erinevate inimeste! Kõige õnnelikumad oleme selle üle, kui elud saavad muudetud. Jaga sinagi julgelt meiega oma kogemust gospelõhtust!

Gopelõhtu on järelvaadatav 26.11.2022 ja 31.12.2022 Taevas TV7 kanalilt. Vaata televiisorist, TV7 mobiilirakendusest, veebilehelt või hiljem TV7 arhiivist.

Järgmine gospelõhtu toimub juba 15.10.2023 – siis juba uus teema, uued üllatused ja värske muusika! Meie missioon on jätkata päris ehedate gospelõhtute korraldamisega. Ägedat popmuusikat kuuleb kõikjalt, kuid MOKO gospelõhtu jääb igavesti ürituseks, mis kannab endast sügavat sisu.

Autor: Annika Kuusk

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s