TORMA KOGUDUSSE!

On olemas koolkond, kes vaatab jõuluaegse ringitormamise peale viltu. Jõulude mõte ikka pole selles, öeldakse. Kõik see kommerts, kisa ja kära. Sellised vagad jutud. Ja neil on oma koht. Lihtsalt minu arvates võib selle asjaga rahu teha. Mina olen teinud rahu sellega, et torman. Torman lasteaeda, kuhu jääme tütrega hiljaks. Torman sealt kohtumisele. Torman sealt poodi, kus ei oska midagi valida. Otsustusvõimetus kulutab päris palju aega ja nii tuleb tormata kontorisse, et kirjutada. Lõpuks ometi omas elemendis.  Siis helistab nutune ja külmetav tütar, kes on luku taga ega saa tuppa. Torman taksoga koju, tühja sest kirjandusest. Ja minu sees tormab omajagu. Mõtteid, unistusi, pettumusi, hirme. Elu.

Minu meelest on see okei. Osa sellest tormamisest on täiesti eluterve toimekus. Piiblist loen ma toimekast Jumalast. Tema toimetab kõik hästi. Meil ei kuku nii hästi välja, aga me oleme kõigest inimesed. Minu meelest tasub tormata ka sel põhjusel, et see taasesitab hästi seda, mida loetakse jõululoost. Jeesuse sünniloo juures ei toimeta eriti mingi jõulurahu seltskond. Siginat, saginat on linn täis. Tormatakse ega panda ehk kõige olulisemat tähele. Ning rahu tuleb alles viimasel minutil. Ühel hetkel on pilgud magava beebi peal. Ehk ei olekski nii hea mõte tervet detsembrikuud istuda, vaadata hubisevat küünlaleeki ja mõelda hardaid mõtteid. Elama peab ka. Toimetama. Nii et minu poolest torma palju jaksad, ära tunne end selle pärast pahasti. Lihtsalt viimasel minutil võiks tulla koguduse juurde. Tulla ja maha rahuneda. Tuletada meelde, mis mõte sel kõigel on. Või uuesti üles leida, kui kaduma on läinud. Midagi sa leiad, ma luban Sulle.

pastor Kaarel

–––––––––––––––––––––––––––

Sel pühapäeval, 24. detsembril kell 14 oled oodatud tähistama meiega jõululaupäeva Eesti Arhitektuurikeskusesse!

Jõulusõnumit jagab pastor ja kirjanik Kaarel Väljamäe, kaunist jõulumuusikat teevad Karolina Vardja, Helerin Oksa & co.

Oled oodatud!

Jõulud_imessage.jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s