– “Kas täna õhtul Moffice’is jalgpalli ka vaadatakse?”

– “Ma plaanisin minna. Peaks tulema põnev mäng 😉”

– “Jaa, ma tulen siis ka!”

– “Tore! 😊”

Möödunud nädalad on mitmed mokomonid veetnud aega koguduse kontoris teleri ees – täiesti ebasportlik tegevus, aga väga sportlikel põhjustel. On ju käimas jalgpalli MM, mis on pakkunud nii põnevaid mänge, et süda jätab lööke vahele. Ebatervislikkusele aitavad kaasa ka kööginurgast saadav lai valik krõpsupakke ja limonaade. Ometi oleme märganud selle kõige ebatervisliku juures, et koguduse tervisele mõjub jalgpall – ja spordihuvi laiemalt – väga hästi.

Esiteks: see on võimalus enda koguduse liikmeid paremini tundma õppida

Jalgpalliõhtud on pakkunud mitmeid üllatusi. Hoolimata visioonist #mehedmokosse ja et sport justkui võiks olla pigem meeste huviala, on naised palju püsivamad külastajad, sageli ka asjatundlikumad. Nii kirjeldatakse enesestmõistetavalt Horvaatia ime tähendust või mõne mängija keerulist lapsepõlve, mis ta jalgpallurikarjäärini viis. Üllatab teadmiste tase, kuidas erinevad koguduse liikmed huvitavate faktidega lagedale ilmuvad – tavapärasel pühapäevasel kogunemisel ei tuleks see nii kergesti jutuks!

Samuti leiab jalgpalliõhtutelt pealtvaatajaid, kes täiesti ilmsüütu näoga uurivad: a miks need rootslased nüüd enda väravasse tahavad lüüa? Ja selgitus, et nüüd on teine poolaeg ja meeskonnad on väljakupooli vahetanud, ei pruugi olla piisav.

Teiseks: see on võimalus enda koguduse sportlasi-liikmeid toetada

Mosaiik koguduses on mitmeid spordihuvilisi: tippsportlasi, paljulubavaid noorsportlasi, spordiametnikke, sportlaste lapsevanemaid. See ei saa olla kogemata niiviisi sattunud, vaid see on meie võimalus kogudusena neid liikmeid teenida nende konkreetsetes eesmärkides ning kaasa elada saavutustele.

Toetame oma liikmeid, kes spordiga lähemalt seotud, hoiame neid võistluste ajal palves, mõtleme nende peale nende vigastuste ajal. Kõik koguduse liikmed on meile kallid ja ühtmoodi usume, et Jumal kuuleb palveid, olgu need kellegi vanaema haiguse, uue töökoha või sporditulemuse pärast.

Kolmandaks: sport on alahinnatud võimalus evangeeliumi jagamiseks

Olen viimasel ajal suhelnud mõningate spordikaplanitega ja nii mitmedki neist alustavad oma lugu sarnaselt: mulle öeldi, et sport ja usk ei käi kokku, aga minu kogemus näitas midagi muud. Sellele järgneb julgustavaid jutustusi, kuidas spordikaplani kohalolu aitab sportlasel end paremini analüüsida, rasketest hetkedest üle saada, ehk kriitilisteski eluhetkedes toetust leida.

Oleme ise nende õhtute kaudu näinud, kuidas jalgpall on loonud toredaid tutvusi naabritega ja vahvaid vestlusi väljaspool kogudust. See loob võimalusi kohtumaks uute inimestega ja toob pinnale midagi ühist – kirge ja innustust spordist.

Nii on meil olnud viimase kuu jooksul põhjust tähistamiseks, just jalgpallis. Lõpetamaks väärikalt seda festivali, olete oodatud suurvõistluse finaali vaatama. Me ei oska lubada, kelle vahel see mäng tuleb. Aga saame lubada: väike tähistamine toimub Roseni tornis (sealsamas toimus ka Ülestõusmispühade pidu), Mere pst 6. Kohapeal lubatakse telekaid kahel korrusel, pakume omalt poolt veidi suupisteid, soovijad saavad endale suuremat söögipoolist alumise korruse toidukohtadest tellida. Kutsu sõber ka ja näeme!

 Elina Kivinukk

Rohkem infot:

MOKO jalkaõhtud Moffice’is (Tallinna südalinnas): https://www.facebook.com/events/227624041185181/

Jalgpalli MM finaali vaatamine mokomonidega Roseni tornis: https://www.facebook.com/events/241871396367380/

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s